3. Aşama
Yarışma ve Sunum
Kısa listeye kalan ekipler, yarışmanın son aşaması olarak 24 Nisan 2025 tarihinde projelerini hibrit bir ortamda melek yatırımcı ağlarına sunma fırsatı bulacaklardır.
4. Aşama
Ödül töreni ve Sergi
Yarışma projelerinin jüri üyeleri tarafından değerlendirilmesinin ardından 8 Mayıs 2025 tarihinde final sunumları ve sonuçların açıklanması ile ödül töreni gerçekleşecektir.
Ödül töreni yeri ve birinci seçilecek projeye verilecek ödül daha sonra açıklanacaktır.
Seçici Kurul ve Değerlendirme
Yarışma için bir seçici kurul (jüri) oluşturulacaktır. Seçici kurul hem ilk aşamada gönderilen ‘İyileşmeyi Tasarla’ projelerini değerlendirip kısa listeyi oluşturacak, hem de sonraki aşamada yarışma projelerini değerlendireceklerdir.
Sonuçların ilanından sonra seçici kurul, katılan ekiplerle ayrı ayrı geri bildirim toplantıları düzenleyecektir.
Seçici kurul ve danışman kurul üyeleri 3 farklı disiplini ve destekçi kurumları temsilen 5’er üyeden oluşturulacaktır.
Değerlendirme kriterleri, seçici kurul üyelerinin belirlenmesinin ardından, üyeler ile beraber detaylandırılacak ve yarışma web sitesinde duyurulacaktır.
Yarışma şeffaf bir değerlendirme süreci ile yönetilecek, değerlendirme sonuçları web sitesi ve sosyal medya kanalları üzerinden ekiplerle ayrıca paylaşılacaktır.
Bu yarışmanın amaçlarına paralel olarak, proje genel değerlendirme kriterleri aşağıdaki gibi özetlenebilir:
● Özgünlük ve yenilikçilik: Önerilen ileri dönüşüm projelerinin mevcut pratiklerden farklılaşmasını sağlayan özelliklerinin olması, ii) bu projeleri destekleyen / imkanlı kılan ürün ve servis tasarım çözümlerinin muadillerinden ayrışan özelliklerinin olması
● Gerçekleştirilebilirlik ve uyarlanabilirlik: Önerilen çözümlerin mevcut teknolojik imkanlar dahilinde gerçekleştirilebilir ve farklı bağlamlara da uygulanabilir olması
● Disiplinlerarasılık: Disiplinlerarası yaklaşımın tasarım çözümüne katkısı
● Katkı ve yaygın etki: Önerilen tasarım çözümlerinin yerelde ekonomik ve sosyal kalkınmaya katma değer yaratacak özelliklerinin olması
● Erişilebilirlik: Geliştirilen çözümlerin toplumun farklı kesiminden bireyler tarafından erişilebilir olması
Ödüller ve İmkanlar
Yarışmayı kazanan ekibe birincilik ödülü verilecek, kısa listeye kalan ekiplere projelerini melek yatırımcı ağlarına sunum yapabilme fırsatı sağlanacaktır.
Sponsorluk, Destek ve İşbirliği İmkanları
Yarışma ve etkinliklerin gerçekleşmesinde olabilecek destek kategorileri şu başlıklardadır:
A. Organizasyon desteği maddi destektir. Ödül, burs, etkinlik ve genel organizasyon masraflarının desteklenmesine katkı sağlar. Toplam bütçe farklı oranlarda destekçiler tarafından karşılanmaktadır. Karşılığında kurum logosu, etkinlik, afiş ve duyurularında yer alacak, firmayı temsil eden kişi / kişilere ödül takdimi, jüri ve konuşmacı olabilme imkanı sağlanacak, logoya etkinlik videolarında yer verilecektir.
B. Prototipleme ve Ürün Desteği tasarımcıların yarışma sırasında mokap üretimi için ihtiyaç duyabileceği malzeme, ürün, servis ve ekipman desteği dir. Bunlar sarf malzemesi olabileceği gibi 3D baskı, kağıt baskı, lazer ve benzeri servisler de olabilir. Karşılığında kurum logosunun yayınlarda ve videolarda kullanılması şeklindedir. Ödül töreninde plaket verilecektir.
C. İletişim Desteği etkinliklerin kurum kanalları ve ağından duyurulması, yayın hazırlıkları ve konuşma moderasyonu yapılması şeklindedir. Kurum logosunun yayınlarda kullanılır ve konuşmacı ve jüri temsili sağlanır.
D. Mekan Desteği yarışma, ödül töreni ve serginin yapıldığı mekanların ve web sitesinin sağlanmasıdır. Kurum logosunun yayınlarda kullanılır. Etkinlik videolarında tanıtımı yapılır.